Omgeving

In Zoutelande en haar omgeving is voor iedereen wel wat te beleven!

Relaxen op het strand van Zoutelande

Zoutelande is vooral bekend vanwege de mooie langgerekte zandstranden. De Zoutelandse stranden worden al sinds jaar en dag bekroond met de Blauwe Vlag, wat betekent dat ze schoon en veilig zijn. Door de gunstige ligging op het zuiden en de meeste zonne-uren van Nederland, wordt deze kustlijn ook wel "de Zeeuwse Rivièra" genoemd. Een mooie plek om te wandelen, te zonnebaden of mooie foto’s te maken van de zonsondergang of de karakteristieke houten golfbrekers (paalhoofden) die de zee in lopen. Naast het mooie strand heeft Zoutelande de hoogste duinen van de regio, waar je eveneens heerlijk kunt wandelen, uitwaaien en van het prachtige uitzicht kunt genieten. Maak een wandeling naar de hoogste Duintop van Zoutelande, met 54 meter het hoogste punt van Zeeland! Of huur een strandhuisje en geniet van uw eigen plekje en het mooie uitzicht vanuit een heerlijke strandstoel. Wij zijn zelf ook mede-eigenaar van een verhuurbedrijf in strandhuisjes, klik op de link voor meer informatie: Riemens Strandhuisjes VOF

Bezoek het Bunkermuseum

In de duinen tref je het Bunkermuseum Zoutelande aan, waar je in de warmere maanden een bezoek aan kunt brengen. Dit zijn twee overgebleven bunkers die de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog in de duinen hebben gebouwd. De bunkers vormden onderdeel van de Atlantikwall, een gigantische verdedigingslinie langs de Europese kust. Hiermee wilden de Duitsers in de jaren ’40 de geallieerden op afstand houden. De twee bunkers van Zoutelande zijn gerestaureerd en sinds 1999 opengesteld voor bezoekers. Eén bunker diende als observatiepost, de andere als onderkomen voor soldaten (met ruimte voor 10 manschappen). In het museum kom je meer te weten over de oorlogsjaren en de Slag om de Schelde, die in het najaar van 1944 leidde tot de bevrijding van Zeeland. Het museum is open van mei tot en met oktober en je kunt er ook rondleidingen krijgen. Adres: Duinweg 38a, 4374 EG Zoutelande

Shoppen in Zoutelande

Heb je even geen zin om naar het strand te gaan of is het een dag wat minder weer? Ga lekker shoppen in Zoutelande! Direct achter het strand ligt de Langstraat, waar je een verscheidenheid aan winkels treft. Van begin mei tot eind september is er elke dinsdag in en rond de Langstraat een weekmarkt. Moe van al dat shoppen? In de Langstraat zijn ook veel cafés/restaurants en terrasjes om even bij te komen onder het genot van een hapje en een drankje.

Fietsen vanuit Zoutelande

Zoutelande is de ideale uitvalsbasis voor het maken van fietstochten op het schiereiland Walcheren. Over een mooi fietspad door de duinen fiets je naar de kustplaatsen Westkapelle en Domburg of de andere kant op richting Dishoek en Vlissingen. Er zijn diverse mogelijkheden in Zoutelande om fietsen te huren, de dichtsbijzijnde zijn Akkerdaas Tweewielers aan de Duinweg en Toerpunt aan de Westkappelseweg.

Maak een uitstapje naar Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en ligt op slechts een kwartiertje rijden van Zoutelande. Met zijn prachtige middeleeuwse gebouwen, gezellige cafés en leuke winkeltjes is deze stad een bezoek zeker waard. Middelburg was een machtig handelscentrum tijdens de VOC-tijd, waardoor de stad maar liefst 1100 rijksmonumenten telt. Tip: bekijk Middelburg eens vanaf het water en maak een rondvaart of bezoek het Zeeuws Museum op het prachtige Abdijplein.

Maak een uitstapje naar Vlissingen

De stad Vlissingen, gelegen aan de Westerschelde, heeft de langste boulevard van Nederland. Je kunt de voorbijvarende schepen hier bijna aanraken! Naast de prachtige stranden, waar je het hele jaar van kan genieten, heeft de stad ook veel geschiedenis. De maritieme, culturele en kunst geschiedenis is hier nog volop aanwezig. Daarnaast is Vlissingen rijk aan restaurants, winkels en evenementen. Breng eens een bezoek aan het Zeeuws Maritiem MuzEEumPanorama Walcheren of Museumschip Mercuur.

Maak een uitstapje naar Veere

Het pittoreske stadje Veere stamt uit het begin van de 13-eeuw. Een prachtig stadje waar je je al rondslenterend in de middeleeuwen waant. Deze historische stad biedt veel bezienswaardigheden, waaronder de Campveerse Toren, het oude stadhuis en museum De Schotse Huizen. Daarnaast kan je in de stad winkelen in diverse lokale winkels en genieten op één van de terrassen, al dan niet aan het water. Ook erg leuk is de rondvaart over het Veerse Meer of met het fiets-voetveer oversteken naar Kamperland op Noord-Beveland en vice-versa.

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen is er tijdens een vakantie in Zoutelande veel te beleven in de omgeving. Te denken valt bijvoorbeeld aan Mini Mundi in Middelburg, Zwemparadijs De Parel in Domburg of Waterland Neeltje Jans bij de stormvloedkering.

Overige attracties in Zeeland

Meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden vindt u op de website van dagattractieszeeland.